Ultima 100 de metri

Marți, de la ora 12.00, s-a desfășurat conferința de presă care a prefațat cea de-a patra etapă a Campionatului Național De Raliuri Dunlop, Autoworld Transilvania Rally powered by Lubexpert. După ce anul trecut această etapă a fost desemnată drept cel mai bun raliu al sezonului, echipa Autoworld Transilvania rally își propune ca în acest an să depășească reușita din 2012.

Dupa cum vă spuneam de la începuturi, echipa Autoworld Transilvania Rally țintește spre competițiile internaționale. Am decis însa să acordăm o atenție specială spectatorilor. Vineri, aceştia vor putea asista la celebra probă specială Făget, care va presupune și parcurgerea acesteia la lumina farurilor. Sperăm ca aşa Clujul şi implicit Autoworld Transilvania Rally sa poată face parte pe viitor dintr-o competiție internațională de raliuri.

“Pentru ca Autoworld Transilvania Rally sa facă parte dintr-un campionat european regional, sau chiar mai mult, avem nevoie de sprijinul autoritătilor locale dar şi foarte mulţi spectatori pe probe. Să nu uităm de sponsori care ne-au fost aproape şi anul acesta si le mulţumim “, după cum a precizat Horațiu Călugăr. „Audiența ridicată, cheia succesului iar pentru asta in Faget vor fi organizate pentru spectatori multe surprize”, a mai declarat Horaţiu Călugăr.
Sponsorii noştri principali de la Autoworld s-au declarat fericiţi de competiţie până acum ”Pentru ca anul trecut a ieşit mai bine decât ne preconizam, noi ne dorim ca şi de acum înainte sa fim partenerii oficiali ai evenimentului şi să realizam împreună cu restul organizatorilor, visul de a fi o etapă europeană”, a declarat Gabriela Mărginean director de marketing Autoworld.
Bogdan Marișca, pilot Napoca Rally Academy și membru echipa de organizatori, se arată optimist înaintea începerii raliului, având convingerea că și în 2012 Autoworld Transilvania Rally va fi o reușită.
“Ne dorim să fim la nivelul raliului de anul trecut, din punctul de vedere al calității organizării. Ne dorim să fie un eveniment foarte bun. Anul trecut a fost cel mai bine organizat raliu din România, sperăm să fie și anul acesta. Deja a fost un raliu extraordinar în Deltă și urmează Raliul Sibiului. Deci, concurență există. Ne străduim să avem rezultatele pe care noi le visăm. Avem deja un an de experiență, plus experianța de la finalul anilor `90, când am avut o serie de rezultate foarte bune. Așteptăm ca spectatorii să fie pe probele speciale în număr cât mai mare. Noi visăm și tindem ca acest raliu să devină unul internațional. Iar pentru asta, pe lângă organizarea foarte bună avem nevoie de două ingrediente care nu țin neapărat de noi: prezența spectatorilor într-un număr foarte mare și susținerea autorităților locale”, a declarat pilotul clujean.

Aşa cum va anuntam din comunicatele aterioare concurență pentru podium este acerbă.Din perspectiva participării în concurs, liderul Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca speră la un podium “pe teren propriu”. El este însă conștient că va fi o competiție extrem de dură, alături de Francois Delecour, liderul clasamentului general, Gergo Szabo, Vali Porcișteanu, Marco Tempestini, Edwin Keleti și David Botka.

Proba surpriză este si cea mai dificilă și tehnică probă,Beliș, unde se va face diferența între piloți. Până în acest moment, pe lista de start sunt înscrise 57 de echipaje, dar exista șanse ca în următoarele 2 zile să se ajungă la 60 de mașini care vor concura.

Pe aceasta cale vă multumim tuturor jurnalistilor care s-au acreditat la evenimentul nostru, pentru ca s-a atins un numar record de cereri de acreditare, 80. Celor care nu s-au acreditat încă va reamintim ca o puteţi face, doar dăcă descărcaţi cererea de acreditare de pe www.transilvaniarally.ro şi completată o trimite-ţi pe adresa presa@transilvaniarally.ro.

Startul raliului va fi prefațat joi seară, după ora 20.00, în Piața Unirii din Cluj Napoca, unde se va da startul festiv iar fanii raliurilor vor putea interacționa cu cei angrenați în concurs.

Autoworld Transilvania Rally 2013 powered by Lubexpert este organizat cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Judetean Cluj şi este sustinut de partenerul oficial Autoworld distribuitor Volkswagen si Audi, Lubexpert distribuitor oficial Mobil 1, Banca Transilvania, Groupama, Polus Center Cluj, Porsche Finance Group, CM Jeler, Grand Hotel Napoca, Holcim, Publisys, Webleaf.
Partenerii media ai evenimentului sunt Transilvania Live, Transilvania Look, Kiss FM, Autoelite, Ziua de Cluj, Autorally, Realitatea Tv, Auto Motor si Sport, Ştiri de Sport, Zile si Nopţi.