Transilvania Rally – Declaratii dupa conferinta de presa

Cea de-a 6-a etapă a Campionatul Național de Raliuri – Dunlop, Transilvania Rally powered by Banca Transilvania va lua startul în acestă săptămână la Cluj. Competiția este organizată pentru al 5-lea an consecutiv de către echipa clujeană de raliuri, campioana națională en-titre, Napoca Rally Academy pentru care este și de această dată o adevărată provocare, după cum declară Marco Tempestini: ”Pentru noi, Transilvania Rally powered by Banca Transilvania, este o provocare de fiecare dată. Înainte de a începe pregătirile pentru acest eveniment ne-am pus întrebarea dacă putem lăsa Clujul fără raliu și dacă putem lăsa lumea automobilistică fără Cluj. Răspunsul a fost firesc, nu! Clujul merită o etapă de CNR și de la an la an, ne dorim tot mai mult să introducem Clujul pe harta europeană a raliurilor.

Raliul este constituit dintr-un un total de 378,58 km din care 106,94 km grupați în opt probe speciale și două probe superspeciale: SS Cluj-Napoca de vineri, 22 iulie de la ora 20:30 din Piața Unirii și SS Polus Center din parcarea centrului comercial cu același nume de sambătă 23 iulie de la ora 16:09. Competiția se anunță foarte interesantă din punct de vedere sportiv, pe lista de înscrieri aflându-se aseară, la închidere, 53 de echipaje dintre care 37 în CNRD, cu multe surprize și un număr de 16 echipaje în CNR2 (Rally 2).
Startul oficial se va da joi seara de la ora 20:00 în Piața Unirii Cluj-Napoca și va fi precedat în aceeași după-masă de la ora 16:30 de ”Transilvania Rally Kids” – eveniment conex cu activități dedicate copiilor și părinților lor realizat cu sprijinul autorităților locale și al partenerilor raliului (desene pe asfalt, mascote și baloane, face painting, multe jocuri și concursuri distractive premiate cu înghețată, autografe și fotografii cu sportivii și mașinile lor de competiție), eveniment care va continua în Piața Unirii și vineri de la 16:30.
Evenimentele conexe debutează marți, 19 iulie cu serviciul special de rally taxi al Napoca Rally Academy care revine în fiecare an la Cluj pentru a transporta clienții Băncii Transilvania la destinațiile dorite într-o mașină de competiție, în regim normal de trafic rutier. Piloții clujeni, campioni naționali de raliuri Bogdan Marișca (marți, 19 iule, 11:30 – 13:30) și Simone Tempestini (miercuri, 20 iulie, 11:30 – 13:30) le vor demonstra, pasagerilor lor și celorlalți ocupanți ai carosabilului din Cluj-Napoca că se poate ajunge în siguranță la destinație chiar și cu o mașină puternică cum este cea de raliu, atunci când respectăm regulile de circulație și pe ceilalți participanți la traficul rutier.
Transilvania Rally powered by Banca Transilvania este organizat cu sprijinul autorităților locale Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Primăria Huedin și Primăriile comunelor Beliș, Râșca, Mănăstireni, Mârgău precum și al partenerilor Banca Transilvania, RMB Inter Auto Ford și Polus Center Cluj – parteneri principali și Groupama, DeLonghi, West City Hotel Florești, Decathlon, EvoGPS, LunchBox, Corso și Publisys.

Raliul de la Cluj este unul de tradiţie, care adună un număr impresionant de pasionați de mașini. RMB Inter Auto a oferit drept maşină oficială un model de vârf al gamei de SUV-uri Ford, noul Edge. Ne bucurăm să fim parteneri principali ai Transilvania Rally 2016 și să participăm cu o flotă de 10 vehicule Ford și o echipă de oameni profesionişti. De asemenea, ne dorim ca evenimentul să fie un succes pentru organizatori și mai ales spectaculos pentru toți pasionații care vor merge pe probe în acest weekend”, a declarat Bogdan Ionuț, director executiv RMB Inter Auto Cluj.

Considerăm că toate activităţile sportive ce au loc la nivel local sau regional trebuie sprijinite de fiecare dintre noi. Doar în acest fel putem aduce împreună un plus comunităţii din care facem parte. Polus Center Cluj se implică activ în aceste activităţi şi susţine cu mândrie parteneriatul cu Transilvania Rally şi Napoca Rally Academy”, a declarat Răzvan Alistar, PR Officer Polus Center Cluj.

Transilvania Rally powered by Banca Transilvania este o provocare pentru organizator, o competiție serioasă și un raliu tehnic pentru concurenți – având, poate, cele mai frumoase, complexe și tehnice probe de asfalt din Campionatul Național de Raliuri – Dunlop și un eveniment cu adrenalină, pasiune și distracție în aer liber pentru clujeni și pentru pasionații de motorsport veniți din toată țara.