Start festiv Autoworld Transilvania Rally 2013 powered by Lubexpert

Startul Festiv al Autoworld Transilvania Rally a avut loc joi seara in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Primarul Clujului, Emil Boc, a fost cel care a dat drumul etapei a IV-a din Campionatul National de Raliuri Dunlop.
“Autoworld Transilvania Rally 2013 este un eveniment special pentru Cluj, ne bucuram ca de aici se da startul raliului, sper ca si de aceasta data clujenii nostri sa castige. Sper ca echipajele pe care l-am prezentat sa fie printre castigatori. Sper ca toata lumea are sa se simta bine si sunt convins ca vor fi cateva zile frumoase pentru pasionatii acestui sport.”, a declarat Emil Boc

Echipajul NRA, Bogdan Marisca si Sebastian Itu, este singurul care a trecut pe jos Startul Festiv. Participarea lui Bogdan Marisca la Auto World Transilvania Rally 2013 este sub semnul intrebarii, dupa ce pilotul clujean a avut un accident, astazi in timpul sesiunilor de teste.Desi avariile suferite nu sunt evidente la suprafata, conditia tehnica a masinii este mai grava decat a crezut initial echipajul clujean.Astfel, Bogdan Marisca si Sebastian Itu spera intr-o minune realizata de echipa de mecanici, care lucreaza contra cronometru pentru a-i permite lui Bogdan sa ia startul vineri in raliul sau de casa.

Bogdan Marisca era cotat intre favoritii la un loc pe podium in etapa pe care o organizeaza. Clujeanul a incheiat in urma cu un an pe pozitia secunda dupa o lupta captivanta cu invingatorul, Csaba Spitzmuller.

Auto World Transilvania Rally debuteaza vineri, cu Shakedown-ul din Faget de la ora 8.00, iar prima proba speciala este programata pentru ora 19:43.

Va reamintim sfaturile de siguranta pentru spectatori:
– pentru siguranța dumneavoastră și buna desfășurare a competiției, vă rugăm să respectați indicațiile organizatorilor și ale jandarmilor, vărugăm respectați zonele marcate cu bandă;
– nu părăsiți locul dumneavoastră până când mașina organizatorilor anunță deschiderea traseului;
– dacă observați un incident pe traseu, țineți seama că mașinile vin din minut în minut;
– planul orar al cursei se poate modifi ca din motive independente de voința organizatorilor, din acest motiv vă sfătuim să ajungeți la locul dorit cu cel puțin 60 de minute mai repede decât ora de închidere a probei;
– în cazul nerespectării acestor sfaturi, raliurile pot deveni periculoase și se pot creea incidente grave.

Autoworld Transilvania Rally 2013 powered by Lubexpert este organizat cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Judetean Cluj si este sustinut de partenerul oficial Autoworld distribuitor Volkswagen si Audi, Mobil 1 prin Lubexpert Romania, Banca Transilvania, Groupama, Polus Center Cluj, Porsche Finance Group, CM Jeler, Grand Hotel Napoca, Holcim, Publisys, Webleaf.
Partenerii media ai evenimentului sunt Transilvania Live, Transilvania Look, Kiss FM, Autoelite, Ziua de Cluj, Autorally, Realitatea Tv, Auto Motor si Sport, Stiri de Sport, Zile si Nopti.