Șah-mat pentru titlul TER, la Cluj-Napoca!

Pilotul oficial Hankook al Spaniei, Luis Vilariño, va concura pentru prima data la Total Transilvania Rally 2020 powered by Ford Performance. Pilotul se considera un “călăreț” 100% de asfalt și crede că noul asfalt de la Total Transilvania Rally 2020 powered by Ford Performance, va fi pentru el “as-ul din mânecă”. Obiectivul lui Vilariño, care de data aceasta îl va lua pe Alain Peña ca și copilot, și care va concura sub culorile Escudería La Coruña, este să obțină punctele necesare pentru a se califica în lupta directa pentru titlul TER: “Sunt mulți piloți foarte buni și lupta pentru puncte este crâncenă. Cred că acest raliu de la Cluj va fi decisiv. Dacă terminăm pe podium vom merge la raliul Antibes cu toate șansele de a câștiga campionatul, anul acesta”.

Total Transilvania Rally 2020 powered by Ford Performance va fi o premiera pentru echipajul spaniol. Ei vor concura pentru prima dată în afara Spaniei sau a Portugaliei: “Așteptăm să ne bucurăm de un raliu într-un mediu unic și să putem lupta pentru pozițiile din TER. Știm că piloții români sunt foarte buni și va fi foarte greu, dar suntem foarte încântați și sperăm să avem un rezultat bun. Adevărul este că presa spaniolă ne spune că suntem prima echipă spaniolă care va participa la Transilvania Rally, așa că nimeni nu a putut să ne dea feedback cu privire la această etapă.”

Situația deosebită în care ne aflăm cu toții, a schimbat puțin și planurile spaniolului care se așteaptă în viitor la câteva schimbari esențiale. “Anul acesta este destul de complicat din cauza pandemiei. Campionatul spaniol a fost suspendat, deși se pare că se va relua încurând. Covidul schimbă totul! Unele schimbări vor rămâne pentru totdeauna, iar altele vor fi aplicate doar pe moment. Trebuie să ne adaptăm și să avem răbdare, ca în orice alt context al vieții”, a desclarat Luis Vilariño.

Indiferent de noile reguli, sportul rămâne un pilon important in viața lui Luis Vilariño: “Familia și copilotul meu știu că pasiunea mea este raliul și, deși cu o anumită îngrijorare, înțeleg că vreau să particip și mă sprijiă într-o experiență de acest gen, urmând să “alerg” la 3.500 km de casă. Suntem foarte încântați să putem oferi tot ce este mai bun din noi, în frumoasa voastră țară și sperăm să nu dezamăgim”.