Regulile privind COMPETIȚII sportive desfășurate în aer liber

Portrivit Ordinului comun MTS – MS privind reluarea activității sportive și organizarea de competiții în aer liber, aplicat de la 1 iunie 2020, toate competițiile outdoor se vor desfășura fără spectatori.
Sportivii, antrenorii, arbitrii, organizatorii, jurnaliștii și toți cei implicați în organizarea unui eveniment sportiv vor fi supuși unui triaj epidemiologic înainte de fiecare eveniment.

Pe linkul de mai jos puteți citi în întregime ordinul care a fost publicat în Monitorul Oficial Partea I, Nr. 462 /30.V.2020.
http://mts.ro/wp-content/uploads/2020/06/ANEXA-1-Competitii-outdoor.pdf

În cazul în care pe lângă traseul raliului se vor afla oameni la picnic, îi rugăm să respecte legea aflată în rigoare, care prevede să nu se reunească în grupuri mai mari de 10 persoane și să respecte regulile de distantare socială.
Totodată le reamintim acestora că raliul este un sport periculos, iar pentru siguranța tuturor trebuie să respecte următoarele reguli:
– să respecte indicațiile de securitate
– să respecte semnalele și benzile de avertizare a probelor speciale
– să asculte și să respecte instrucțiunile comisarilor de traseu și ale jandarmilor
– să păstreze întotdeauna o distanță suficient de mare față de traseu pentru a fi în siguranță
– să nu circule pe probele speciale cu o oră înainte de închiderea circulației
– să aleagă locuri sigure pentru urmărirea raliului, la minin 2,5 metri de șosea
– să nu stea niciodata cu spatele la traseul pe care se desfășoară competiția
– să lase drumurile laterale libere pentru evacuare
– consumul de alcool în timpul desfâșurării raliului nu e este recomandat
– dacă au pe lângă ei animale de companie, acestea trebuie să fie ținute tot timpul în lesă.
Și nu în ultimul rând îi rugăm pe toți cei ce vor fi pe lângă probele speciale să protejezeze mediul înconjurător.

Dacă aveți simptome tipice Covid-19 (dificultăți de respirație, tuse nou dezvoltată, febră, pierderea mirosului sau a gustului), vă rugăm să vă adresați telefonic medicului dumneavoastră pentru sfaturi. Rămâneți acasă dacă vă simțiți rău și urmați instrucțiunile autorității locale de sănătate. Vizitarea zonelor în care are loc raliul este interzisă tuturor persoanelor aflate sub autoizolare, carantină sau izolare la domiciliu sau persoanelor care prezintă semne de infecții ale tractului respirator.

Spălați-vă mâinile mai des decât o faceți în mod regulat, folosind apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau folosind dezinfectant cu alcool, pentru mâini. Încercați să nu vă atingeți fața. Păstrați o distanță de 2 metri față de ceilalți. Încercați să reduceți cât mai mult timpul de contact cu ceilalți. 

Organizatorul de raliuri amintește întregului personal de raliu să folosească măști de față sau viziere (inclusiv eșarfe sau alte moduri de a acoperi gura și nasul) atunci când se află în locuri aglomerate și nu este posibil să păstrați o distanță de 2 metri. În timpul raliului, nu vor exista evenimente conexe, petreceri sau ceremonii la care nu vor participa mai mulți oameni decât cei autorizați legal.

Vă reamintim ca în prezent, în Cluj-Napoca, masca este obligatorie și în aer liber.
Multumim de intelegere și vă așteptăm la Cluj-Napoca!
Pentru mai multe detalii puteți vizualiza măsurile pentru diminuarea impactului CoVid 19, luate de Guvernul Romaniei pe link-ul de mai jos

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/228194?fbclid=IwAR0Gblg2fstUBTtMEms80tgg7c8dZ8CfHe8JPhpcb4n1giwDf1L_Mv–IZE