O mica poveste cu un campion mondial

La startul Transilvania Rally 2014, etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop, s-au inscris pana acum 49 de echipaje. Raliul, programat în perioada 19 – 21 iunie, are o lungime totala de 461 km, dintre care 123 km impartiti in 12 probe speciale.

Va facem o mica recapitulare a programului!

Miercuri si joi, 18 – 19 iunie, sunt programate recunoasterile oficiale pentru echipajele inscrise in Transilvania Rally, iar shakedown-ul, ultimul test in regim de cursa inaintea startului, este programat vineri, 20 iunie intre orele 09:00 – 14:00, pe sectorul Cabana Leghia- DN 1.

Joi este ziua dedicata copiilor la Transilvania Rally. Incepand cu ora 16:30 copiii vor desena pe asfaltul din Piata Unirii, tema desenelor fiind desigur Transilvania Rally, urmand ca cel mai frumos desen sa fie recompensat cu multa inghetata. Tot in cadrul acestui eveniment, Compexit Trading, dealer-ul Skoda din Cluj Napoca, va organiza o tombola pentru copiii prezenti, acestia putand castiga puzzle-uri cu modelul Skoda Yeti si machete auto Skoda.

Tot joi, 19 iunie, incepand cu ora 20:00 in Piata Unirii va avea loc si startul festiv. Echipajele inscrise la start vor pleaca in jurul orei 19:15 de la Polus Center si vor face o parada pe strazile orasului inaintea startului festiv din Piata Unirii.

Vineri, 20 iunie, este prima zi oficiala de cursa. Startul se va da la ora 19:30 de la Polus Center, iar in program sunt incluse trei probe speciale: PS Faget “Garmin”, super speciala Turda “Kremsmueller” din centrul orasului Turda, si PS Ciurila “Garmin”. Lungimea totala a celor 3 probe este de 17,6 km.

Sambata, 21 iunie, este cea mai lunga zi a Transilvania Rally. Startul se va da de la ora 08:30 la Polus Center, iar in program sunt incluse celelalte 9 probe speciale: doua treceri pe specialele Tarnita”BT”, Belis, Rasca, si Floresti “Compexit”, plus super speciala de la Polus Center. Cele 9 probe din ziua a doua au o lungime totala de 105,4 km.

Sosirea festiva este programata la Polus Center incepand cu ora 21:15, iar festivitatea de premiere se va desfasura in acelasi loc incepand cu ora 21:30. Dupa premiere, tot la Polus va avea loc o cobferinta de presa, la Centrul de presa.

 

In afara echipajelor care se lupta frecvent pentru puncte in competitia interna, la start se va afla si austriacul Manfred Stohl, pe un Subaru Impreza N14, fost campion mondial in P-WRC si multiplu campion national in Austria. Ne-am gandit ca v-ar placea sa cititi, un scurt interviu cu el.

 

„T.R. : Aproape de fiecare data cand ai venit in Romania, ai spus ca ti-ar placea sa concurezi, cum de ai ales Transilvania Rally?

M.S.: Echipa a luat aceasta decizie, nu a fost doar decizia mea.

T.R. : Este Transilvania Rally, singura etapa la care vei participa sau mai urmeaza si alte surprize?

M.S. : Cred ca e o intrebare care, ar trebui adresata echipei, dar asta nu inseamna ca o sa spun nu!

T.R. : Care sunt obiectivele la Transilvania Rally?

M.S. : Intotdeauna incer sa fac tot ce imi sta in putere si sa ajung cat mai sus, insa ultimul meu raliu a fost in 2012 si nu pot spune ca sunt foarte bine pregatit pentru a avea un obiectiv sigur.

T.R. : Ce i-ai spune unui tanar pilot, ce isi doreste sa devina un campion mondial?

M.S. : Munca,munca si iar munca. Sa se dea la orice raliu, chiar daca masina nu e cea mai buna sau nu e cea pe care si-o doreste.

T.R. : Ce iti place cel mai mult la campionatul romanesc?

M.S. :  De ceva timp a devenit un campionat foarte puternic, cu multi castigatori. De asemenea, imi place ca aici sunt etape si de macadam si asfalt, ceea ce in raliurile din alte tari nu prea gasesti.

T.R. : Povesteste-ne un episod dragut din Romania.

M.S. : Cred ca s-a intamplat in Brasov, eram cu Bogdan Marisca si George Morar si inca cineva,am iesit la un restaurant mic. Mancarea era foarte buna si pe unul dintre peretii restaurantului era o poza cu mine. Patronul nu putea sa creada ca persoana din poza e chiar la el local. M-a distrat teribil, reactia lui!

Ii astept pe fani pe probe, mult succes tuturor! Manferd”

  Editia din 2014 a Transilvania Rally este sustinuta de: Banca Transilvania, Kremsmueller Romania, Compexit Trading, dealer oficial Skoda in Cluj-Napoca si de Garmin. Organizatorii Transilvania Rally au ales sa creasca nivelul de securitate si in ceea ce priveste, masina de concurs. Echipajele participante la etapa IV-a din CNR, Transilvania Rally vor fi monitorizate prin sisteme GPS, oferite de Evo GPS.