Delecour vrea sa castige la Cluj

Autoworld Transilvania Rally se anunta a fi locul unde spectacolul va fi garantat! Francois Delecour vrea sa isi ia revansa la Cluj si sa demosntreze ca singurul loc unde competitia se poate desfasura este pe probe. Dupa ce a castigat Raliul Deltei, dar a fost exclus la final din competitie, pilotul francez a decis sa se inscrie la Autoworld Transilvania Rally 2013 powered by Lubexpert cu dorinta de a castiga. Va reamintim, la finalul Raliului Deltei unul dintre mecanicii echipei ESD Rally Team a demontat de pe masina de concurs, in parcul inchis o camera de filmat. Fracois Delecour se lupta pentru locul I la Cluj.

Echipa Autoworld Transilvania Rally a stat putin de vorba cu pilot francez. Inca suparat pe cele intamplate la Tulcea, Fracois Delecour spera ca la Cluj,totul sa fie diferit.
ATR-Dupa ce ai fost exclus din clasamente la Tulcea, crezi ca vei avea probleme si la Cluj? Este Cluj locul unde iti poti lua revansa si sa castigi punctele pierdute?
F.D.-Sunt putin dezamagit de ce s-a intamplat la Tulcea, deoarece au existat foarte multi spectatori in parcul inchis, lucru care nu este permis. Organizatorii ar fi trebuit sa respecte regulile si apoi sa le aplice. Primii care ar fi trebuit penalizati ar fi chiar organizatorii. La Cluj va fi o alta poveste, eu o sa respect toate regulile dar imi doresc sa castig si sa imi iau revansa.
ATR-Cat de stransa este acum lupta pentru primul loc? Pe care dintre contracandidatii tai ii consideri mai buni?
F.D.-Nu ma gandesc deloc la lupta pentru primul loc, ma gandesc doar la ce am de facut. Am doi piloti la care ma gandesc ca si la posibili adversari, Szabo si Porcisteanu. La Cluj o sa incerc sa pilotez cu viteza maxima si sa fac alegerile potrivite sa pot sa castig la o distanta destul de mare.
ATR-Avand in vedere ca este singura proba mixta (macadam-asfalt) din Campionatul National de Raliu Dunlop, care este parerea ta despre Superspeciala Faget?
F.D.-Imi amintesc, anul trecut am reusit niste timpi foarte buni cu Meganul, o masina cu tractiune fata. Stiu ca pe Superspeciala din Faget se strang foarte multi oameni si as vrea sa vad si mai multi anul acesta.
ATR-Anul trecut Autoworld Transilvania Rally a avut foarte multi spectatori pe probe, crezi ca si anul asta va fi la fel?
F.D.-Sper ca da. Eu vad acum diferenta, exista din ce in ce mai multi spectatori pe probe si tind sa cred ca numarul lor poate sa creasca.
ATR-Cunosti foarte bine configuratia raliului, crezi ca sunt avantajate genul de masini super 2000 fata de restul masinilor?
F.D.- Comparativ cu R4 nu cred atat de mult, mai ales in cazul in care probele sunt rapide, asa cum e la Brasov de exemplu. Trebui sa iei in considerare faptul ca noi cu Peugeot prindem o viteza maxima de 174 km/h fata de R4, care poate prinde o viteza maxima de 200 km /h. Desigur, atunci cand drumul este ingust poate fi un avantaj cu S2000, dar cand proba e rapida, R4 si grupa N pot fi si ele foarte rapide.

Echipa Autoworld Transivania Rally 2013 ii multumeste lui Fracois Delecour, pentru timpul acordat si spera ca si voua sa va placa acest interviu. Mai urmeaza cateva interviuri cu alti concurenti.
In alta ordine de idei, Federatia Romana de Automobilism Roman a dat astazi un comunicat prin care anunta punctajul si validarea clasamentelor la Raliul Deltei. In urma centralizarii rapoartelor oficialilor si ale echipajelor participante, Raliul Deltei a obtinut cel mai mare punctaj de anul acesta: 3218,8 puncte. Echipa Autoworld Transilvania Rally isi scoate palaria in fata celor de la CS Nautic Motorsport, care au organizat Raliul Deltei. Noi speram sa fim anul acesta la fel de buni.

Autoworld Transilvania Rally 2013 powered by Lubexpert este organizat cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Judetean Cluj si este sustinut de partenerul oficial Autoworld distribuitor Volkswagen si Audi, Lubexpert Romania distribuitor oficial Mobil 1, Banca Transilvania, Groupama, Polus Center Cluj, Porsche Finance Group, CM Jeler, Grand Hotel Napoca, Holcim, Publisys, Webleaf.
Partenerii media ai evenimentului sunt Transilvania Live, Transilvania Look, Kiss FM, Autoelite, Ziua de Cluj, Autorally, Realitatea Tv, Auto Motor si Sport, Stiri de Sport, Zile si Nopti.