Datori fata de turdeni

Fără sprijinul lui, Super Speciala Turda Kremsmuller, nu s-ar fi ţinut. Vom reîncepe seria interviurilor cu primarul Tudor Stefanie şi vă invităm în numar cat mai mare în centrul oraşului Turda. Dacă veniţi în Turda, aveţi mai jos cateva sfaturi ale edilului turdean.

„Am salutat cu mare interes acest proiect din lumea automobilismului, care din punctul meu de vedere aduce un plus de imagine municipiului Turda. M-am simţit într-un fel “dator” faţă de turdenii pasionaţi de acest tip de competiţie, este o premieră pentru noi acest eveniment. Avem mulţi turdeni pasionaţi de sporturi cu motor si astfel de evenimente, iar acum am ocazia să le fac acest cadou. După cum am văzut reacţiile lor în mediul virtual, aceştia sunt foarte nerabdători să vadă acest spectacol extraordinar.

Celor care vin la Turda pentru a vedea spectacolul din centrul orasului le recomand sa nu rateze ocazia de a vizita în primul rând simbolul actual al Turzii –Salina şi Lacurile Sărate.

 Apoi dintre alte posibile destinaţii recomand cu toată căldura, Cheile Turzii, monument al naturii, cu specii unice de faună şi floră, castrul roman şi Muzeul de Istorie Turda; ne mândrim că înaintaşii noştri romani au trăit aici, cu atât mai mult cu cât suntem printre puţinele localităţi din ţară  care se pot lauda cu aceste aşezări purtătoare de  istorie.

Pentru cei mai grumanzi le recomand sa deguste neaparat Friptura de Turda, un simbol al acestor locuri, dar şi a preparatelor de patiserie care îşi au originea în vechiul Imperiu Austro-Ungar.

Sunt doar câteva dintre atracţiile acestui municipiu, care sper că vor rămane în mintea şi amintirea turiştilor, asa cum imaginea raliului va dăinui mult timp în inimile turdenilor.

Turdenii sunt oameni calzi, cu suflete deschise, care te primesc în casa lor cu drag şi simt o placere deosebită să îţi povestească despre oraşul lor. Urma mult succes tuturor celor implicati in competitie si speram ca toti cei care sunt implicati in acest eveniment – organizatori, sponsori, piloti, copiloti, oficiali ai cursei si spectatori – sa petreaca un weekend frumos la Turda”, va recomandă primarul Tudor Stefanie.

  Editia din 2014 a Transilvania Rally este sustinuta de: Banca Transilvania, Kremsmueller Romania, Compexit Trading, dealer oficial Skoda in Cluj-Napoca si de Garmin. Organizatorii Transilvania Rally au ales sa creasca nivelul de securitate si in ceea ce priveste, masina de concurs. Echipajele participante la etapa IV-a din CNR, Transilvania Rally vor fi monitorizate prin sisteme GPS, oferite de Evo GPS.