48 de echipaje pe lista de start pentru Transilvania Rally

Cei mai buni piloti din CNRD vor lua startul in Transilvania Rally

Manfred Stohl, campion mondial in P-WRC, va lua startul in etapa de la Cluj Napoca

Masinile istorice vor condimenta spectacolul de pe probele speciale

 

La startul Transilvania Rally 2014, etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop, s-au inscris pana acum 45 de echipaje. Raliul, programat in perioada 20 – 21 iunie, are o lungime totala de 461 km, dintre care 123 km impartiti in 12 probe speciale.

 

Spectacolul din Campionatul National de Raliuri Dunlop continua in weekend-ul 20 – 21 iunie pe specialele din judetul Cluj la Transilvania Rally, iar pe lista de start pentru etapa a patra din calendarul national s-au inscris pana acum 45 de echipaje.

 

In afara echipajelor care se lupta frecvent pentru puncte in competitia interna, la start se va afla si austriacul Manfred Stohl, pe un Subaru Impreza N14, fost campion mondial in P-WRC si multiplu campion national in Austria. “Chiar daca oficial inscrierile s-au incheiat pe data de 6 iunie, orice echipaj care isi doreste sa participe la Transilvania Rally se poate inscrie pana in saptamana raliului. Sper sa depasim pragul de 50 de masini la start pentru ca editia din acest an este una extrem de interesanta. Asa cum proiectul Napoca Rally Academy a crescut incet, incet si acum este recunoscut la nivel mondial, asa vrem sa procedam si cu Transilvania Rally, competitie care isi va face un nume si la nivel international”, a spus Marco Tempestini, unul dintre organizatorii raliului.

 

Transilvania Rally este pentru un numar mare de piloti cursa de casa, orasul Cluj-Napoca fiind renumit pentru traditia sa in lumea sporturilor cu motor. “Urmeaza raliul de casa, o cursa speciala pentru noi. Este un raliu foarte frumos, extrem de complex prin prisma dualitatii suprafetei de rulare, pe care eu o aplaud, si ne dorim o clasare cat mai aproape de podiumul la general. Nu trebuie sa uifam ca este insa si cursa de casa pentru reprezentantii NRA care, mai ales prin tanarul Simone Tempestinii, vor fi favoriti la victorie sau, cel putin, la lupta directa pentru aceasta cu Francois Delecour! Abia asteptam sa luam startul si sper sa fim la inaltime”, a spus Edwin Keleti, pilotul echipei Colina Motorsport.

 

In 2014, Transilvania Rally are o lungime totala de 461 km, dintre care 123 impartiti in 12 probe speciale, patru dintre acestea – super speciala Turda si cea de la Polus Center, plus probele Floresti si Faget (dus)/Ciurila (intors) – fiind complet noi. “Transilvania Rally este o competitie conceputa special pentru public. Avem patru probe speciale complet noi, foarte tehnice pentru piloti si foarte interesante pentru public. Anul acesta ajungem in premiera la Turda, unde vrem incet, incet, sa crestem interesul pentru aceasta competitie, avem speciala Floresti care incepe practic in oras, iar finalul va fi la Polus Center unde am pregatit si alte suprize pentru finalul raliului.”, a mai adaugat Marco Tempestini.

  Editia din 2014 a Transilvania Rally este sustinuta de: Banca Transilvania, Kremsmueller Romania, Compexit Trading, dealer oficial Skoda in Cluj-Napoca si de Garmin. Organizatorii Transilvania Rally au ales sa creasca nivelul de securitate si in ceea ce priveste, masina de concurs. Echipajele participante la etapa IV-a din CNR, Transilvania Rally vor fi monitorizate prin sisteme GPS, oferite de Evo GPS.